Reakce

Reakce

Anotace: Nebyl jsem si jistý, jestli se stále snažím kritizovat a poukazovat na slepotu takového jednání, nebo jsem se do situace vžil natolik, že se skutečně jedná o výzvu.

Drazí spoluobčané, poslouchejte!

Tento okamžik žádá si své oběti.

Své nepřátele s chutí kamenujte

- myslete při tom na děti!



Stateční přátelé, slyšte!

Dost bylo obětí na naší straně.

Mlaťte do nich a řičte.

Ať volají o pomoc marně...



Ty, on, my všichni tady i tam,

je naší povinností hájit vlastní cíle!

Jejich potomky svěřme našim školám,

pozor na ně, když tváří se nevinně!



Když neschopen na zemi leží,

kopni si do něj, vrátí ti to stěží.

Na omluvy je pozdě, na činy zas brzy,

pomsta a revoluce, o ty tu běží.



Posbírejme poslední síly,

svědomí zavřeme, není na něj čas.

Oddychněme si až v cíli,

až naši jednotu nebo špinit žádný kaz.



A kdo by snad zastavil,

či zády se k nám obrátil,

běda, běda mu!

Stal by se jedním z nich!



Však tu nejsme pro myšlení,

teď musíme konat spolu

Doteď jsme snášeli utrpení,

potupně šli jak stádo volů.



A proto ty, každý, střež se zaváhání!

Za tebou jde spousta věrných.

Dav tě smete, máme odhodlnání,

v kaluži krve skončí tvůj čenich.



Dav se řítí a spravedlnost koná,

za pár chvil nezbude z nepřátel nic.

Nežli odhodlání vyprchá zvolna,

fanatiků získáme víc.



Je to pro dobro věci!

Však my víme, co je správné.

Historie možná bude mít řeči,

s námi ale nebyla, tak marně!

Autor Sinuhet, 03.05.2012
Přečteno 592x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí