Má milá Rose

Má milá Rose

Anotace: o vojákovi co chtěl svoji milou,ale nedočká se ji:(

Sbírka: Se smutným koncem

Jak kouzelná hůlka,
roztrhla mi prsa kulka
chtěl bych se nadechnout
jen krev podařilo se mi vychrchnout.

Už nepohlédnu do tvých smaragdů
konec je mých dnů
nepolíbím tvé hebké rty
pro mě je konec hry

Má tvář do země se zaryla
prach a hlínu rozryla
v očích hvězdy zhasínají
a ten den proklínají

Válka nastala
a nás mladé hochy do ní poslala
odvedla mě od náruče hřejivé
do země mě nelibé

s nepřítelem bili jsme se tělo na tělo
hodněkrát se mi plakat zachtělo
umírají mi tu přátelé v náručí
vyšší šarže ale poručí

Vzchopte se vojáku
tady nejste v romantickém dojáku
Vstávám a v ruce třímám zbraň
tak se nepříteli braň

Bojuju se vztekem a vervou
ne tady už se malý kluci nervou
Sakra ty jsi ale velký hajzlík
vystřílím do něj plný kaslík

je slyšet řev a zvoní zvonec
hlásí že války je konec
zvedám se z hlíny a prachu
chtělo by to koupel trochu.

Jak kouzelná hůlka,
roztrhla mi prsa kulka
chtěl bych se nadechnout
jen krev podařilo se mi vychrchnout.

Skončila válka pro jednoho vojáka
dal bych si vodky panáka
cítím jak teplo mě opouští
a mrazivý pocit mě napouští

Jak já bych chtěl v náručí tvé být
hladit tvé vlasy barvy ebenu
chci si tě vzít za ženu..
Má milá Rose...
odpusť mi..
Autor Jacob P. Verlaine, 05.10.2012
Přečteno 880x
Tipy 4
Poslední tipující: Elisa K., Lenka Krásnodvorská
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poslední verš je nádherný po tom bojovém zápolení, děkuji.

05.10.2012 12:34:11 | Lilien

Jak kouzelná hůlka,
roztrhla mi prsa kůlka
chtěl bych se nadechnout
jen krev podařilo se mi vychrchnout

vím,že v profilu máš, že je ti jedno,jestli píšeš jako dítě, nebo jinak, že jde o prožitek a pocity především. Já to chápu,ale hned první sloka mě odrovnala. Dát do básně, i když o vojákovi slovo vychrchnout! to je sabotáž básně. Kulka, tam ti uletěl kroužek, to se stane, ale už ten první verš je nešťastný, špatný. Verš zaryla rozryla,no to snad ani né. Dál jsem nedočetl, protože jsem zahlédl podruhé vychrchnout a na to už fakt nemám.

05.10.2012 12:25:49 | kočkopes

Tip za verš: hladit tvé vlasy barvy ebenu, ten se mi moc líbí.

05.10.2012 11:38:53 | Nigol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí