Válka a mír

Válka a mír

Uprostřed bitevní vřavy
zvedá se písečný vír
sešly se chytré hlavy
a žádají od Ruska mír
v ulicích vozy hlaholí
transportéry s pásy
v hrozivé válce zápolí
jen smrt vojáky spasí

Z padlých vojáků kane
krev do studené hlíny
z níž oheň růží plane
nechť spálí ohavné činy
blízko zničených cest
neroste bodlák ani blín
za pomocí mírových gest
nově sejí ukrajinský klín
Autor Petr27, 12.03.2022
Přečteno 304x
Tipy 3
Poslední tipující: Květka Š., mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano. Je to šílené. Bojím se, zda uvidím své kamarády. Modlím se a modlím.

12.03.2022 21:48:41 | mkinka

ano to je :( musíme doufat že se to podaří urovnat

12.03.2022 22:07:18 | Petr27

Ano. Kéž by. Objímám.

12.03.2022 22:10:22 | mkinka

:)

13.03.2022 09:21:49 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí