Víra

Víra

Anotace: ...

Celý život se modlíš,
modlíš k neznámému bohu
Jednoho dne zjistíš,
že nemůžeš věrit tomu

Každý den, než jdeš spát
Boha o odpuštění prosíš
a máš pocit, že se nemusíš bát,
ale teď se změnit musíš

Ten kdo sílu ztrácí,
pomodlí se v domnění,
že mu modlitba sílu vrací,
ale zhola nic se nemění

Celý život ti říkali,
že Bůh stvořil zem
snad teď pochopíš, že pravdu mívali,
ti co tvrdili - je to jenom sen

Žádný Bůh totiž nemůže být!
Jak by mohl dovolit,
že tolik lidí už nemůže žít,
jen, když se nestihli pomodlit?

Proč ale? Proč nás všichni matou?
Lidé chtějí věřit,
že náš život je vystlán vatou?
Že s Bohem se nikdo nemůže měřit?

Bůh je jen figurkou
na velké šachovnici,
kde všechny figurky jsou v lidských rukou,
kde všichni věří, že jsou pravdu mluvící

Mocní lidé loutkou pohybují,
klamou svět i sebe,
svých činů ani trochu nelitují,
kupují si tím lístek do nebe?

Důležité už nic není,
ničemu už nevěř
dvatisíce let nám přece lhali,
tak proč odpustit tuhle lež

A když se ptáš, kdo splní tvoje přání,
neboj se odpovědi,
seber rozum do dlaní,
jsi to přece TY
Autor Luicy, 06.10.2007
Přečteno 461x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné...zrale uvažuješ..pochybnosti jsou cenné,ale víra i nevíra jsou dvě stránky jedné mince-mince nezájmu..jednou možná zatoužíš vědět jak je to s tím bezejmenný o tisíci jménech doopravdy,pak tu začne pravé dobrodružství,nebudeš se stačit divit,jen tak dál..

09.10.2007 11:31:00 | Weylin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí