Předtucha

Předtucha

Anotace: :-))je třeba využít každou minutu co nejlépe

Matka pláče pro svou dceru,
prosí Boha o pomoc,
není návrat, na mou věru,
není jiná vyšší moc.

Dcera pláče pro svou matku,
otce svého, sestry své,
v duši plno divných zmatků,
pocity však nejsou zlé.

Hlava, duše, srdce její,
zpívá píseň o naději,
kterou v nebi svatí pějí,
Bůh má ze všech nejraději.

Láskou svou je opilá,
a tak cestou z kostela,
mladá dívka ztepilá,
rozplyne se doběla.

Hučí moře, oceány,
hučí stromy i březový háj,
srdce nesmí zůstat samy,
láska je pravdivý ráj.

Čas návratů se blíží,
rozloučení, shledání,
to, co srdce ještě tíží,
je jen tebe hledání.

Ti, co pijí tvoje slova,
láskou bývaj opilí,
vracejí se zas a znova,
pro ostatní zbloudilí.
Autor Inge, 29.11.2008
Přečteno 538x
Tipy 18
Poslední tipující: denebrin, Lachailla, Iva Borecká, Romana Šamanka Ladyloba, Holis, NikitaNikaT., enigman, Psavec, labuť, Myrja, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST! skvělá básenka, popravdě v druhej sloce, hned zkraja... větičky jsem špatno pobrala, musela jsem si je přečíst 2x, 3x... dobře se mi báseň četla, má jistý švih, elán, rytmus... myšlenka pěkná, dobrý nápad.

29.11.2008 22:54:00 | NikitaNikaT.

Opravdu se povedla.

29.11.2008 22:06:00 | Psavec

...povedené

29.11.2008 20:16:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí