Žalm 51

Žalm 51

Anotace: Toto je volné navázání na biblický žalm 51. Nejde o žádný výklad.

Prolog: Toto není pokus o výklad biblického textu,
ale důkaz o tom, že biblické postavy nejsou jen snílci
a filozofové. Ztotožňuji se se slovy žalmisty proto,
že lidská povaha se mnoho nezměnila ani po 3. tis. letech.

Žalozpěv pana X, když do jeho života vstoupil porok Kristus,
přestože byl Bohu Hospodinu nevěrný.

Nebeský Otče,
stojím ti za to trápení?
toužím po odpuštění,
ale děsí mě zhoubná myšlenka
znovu zneužít tvé dobroty
a jet si zase sám na sebe.

Pane,
prosím, změň mé srdce!
Ne jen přizpůsobením,
ale naprostou asimilací s tvým.
Dávám Ti však k tomu prostor?

Vinu svou vždy znám,
občas i vyznám.
Ty tím trpíš nejvíc!
Proč si za ni zaplatil???

Bože,
dej mi znovu milost
prožít tvé doteky,
které někdy bolí,
ale jsou jen přestupnou stanicí
na cestě k plnohodnotnému životu.

Králi,
pomož mi protrhnout bariéru
mezi mnou a lidmi, co Tě neznají.
Dej, ať svůj jazyk nezneužívám,
ale ať je médiem ke svědectví.

Pane,
děkuji Ti za to, že si zařídil,
abychom se ve své domýšlivosti a samolibosti
nespoléhali na své schopnosti,
ale především důvěřovali Tvému Slovu.

Amen
Autor Reno, 26.01.2009
Přečteno 664x
Tipy 5
Poslední tipující: Ik, Romana Šamanka Ladyloba, Veselý Drak
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Z důvěrou se podívej do svého srdce,
čím víc budeš PRAKTIKOVAT šest cností - vděčnost, soucit, odpuštění, pokoru, pochopení a srdnatost -
tím líp budeš slyšet slovo Boží ...
a nebudeš muset si o něm jen číst ...
pravá víra je v srdci, ne v hlavě ...

26.01.2009 13:46:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Dávám tip za téma, které není zrovna vděčné....poslední sloka je fak dobrá, dodám: člověče přičiň se pan Bůh Ti pomůže :-)))

26.01.2009 13:00:00 | Veselý Drak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí