Zlomený, zraněný a ztracený

Zlomený, zraněný a ztracený

Anotace: Co cítil mladý chlapec na útěku...

Sbírka: Katedrála života a smrti

Prší.
Stálý zvuk deště se rozléhá skrz větve sromů,
zní ve stéblech trávy
a půda je nasáklá
slzami z nebes.

Klap, klap, klap,
dusot kroků se mísí s tóny deště.
Po kamenné cestě utíká
chlapec.

Bělostné čelo mu brázdí stroužek krve,
vždy znovu zahnán kapkami vody.
Pláče.

Běží rychle,
bez cíle,
pryč.

K hrudi přitisknutá trojice knih,
plášť podřený a potrhaný.
Student.

Nevnímá vůni mokrých květin či listí,
neboť uvnitř něj panuje chaos.
V srdcích ostatních již pro něj nezbylo místo
a on cítí smutek a bolest,
vztek,
lítost,
strach i zradu,
to vše společně.

Běh náhle zpomaluje,
dech je klidnější.
Již jen tři kroky
a chlapec se zastavil.

Spatřil konec všech nadějí
a začátek nového světa.
Autor Stříbrné srdce, 14.06.2011
Přečteno 450x
Tipy 5
Poslední tipující: To je ONA, chicacheca, Findë
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach, to prosím ne, jeho nejbližší se od něj odvrátili a on na svém útěku naráží na katedrálu.... Pro větší návaznosti si prosím přečtěte báseň Dům vlků. Vše bude součástí připravované sbírky Katedrála života a smrti.

14.06.2011 16:45:00 | Stříbrné srdce

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí