Rituál kostí

Rituál kostí

Anotace: Co se zdálo studentovi, když znaven spočinul na chladné dlažbě katedrály?

Sbírka: Katedrála života a smrti

Osmero bytostí v kruhu,
bělostná roucha,
dlaně obráceny vzhůru,
září měsíce osvíceni.

Zpívají,
podivnou řečí to hovoří.

Tu náhle jedna z nich předstoupí
a již sype divotvorný prášek
na pískovcovou ženu s křídly.

A dí:
,,Ty, jež neseš prokletí vítězství dobra,
povstaň a zbav toto místo tmy.
Už příliš dlouho trvá nadvláda zla.
Přijmi prach z kostí světců!

A pak ve světle luny
rozplynou se ta stvoření
a sen je u konce.
Autor Stříbrné srdce, 15.06.2011
Přečteno 421x
Tipy 4
Poslední tipující: Findë, Anjesis, ECHO PARAZIT
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlasím s párkem

15.06.2011 18:26:00 | Anjesis

Máš tam dost dobrý nápady.

15.06.2011 15:24:00 | ECHO PARAZIT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí