Siamská dvojčata

Siamská dvojčata

Anotace: Život a smrt jsou jako siamská dvojčata

Život a smrt ten věčný běh na dlouhou trať,
Život a smrt jsou nerozlučně spjati,
jsou jak siamská dvojčata přirostlá pevně k sobě,
jsou stále s spolu
a nejdou oddělit,
patří si navzájem,
a změnit na tom, ač snažíme se sebevíc, nejde, nejde vůbec nic!

Rodíme se, umíráme,
...něco neznámého končí, něco neznámého začíná... .

Co přesně je život?
Co přesně je smrt?
Na to já neznám odpověď.

Vím jen, že život a smrt tu byli na počátku všeho.
Když vesmír začal teprve tušit, že rodí se nějaká Země.

Rodí se,umírá,
tvoří se, zaniká.
Životem a smrtí vždycky něco začíná,
životem a smrtí vždycky něco končí.

Můžeme snad žít bez smrti,
nebo umírat bez života?!
Autor sluníčko sedmitečné, 30.01.2007
Přečteno 643x
Tipy 2
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hlubokomyslná, líbí se mi...*:)

01.10.2011 14:02:00 | PIPSQUEAK

Hmm...

18.09.2007 21:04:00 | Bíša

Objevné básně mají punc tuctovosti. Tvoje ne. Je hlubší, než se na první pohled zdá.

30.01.2007 16:22:00 | Gregy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí