Duha

Duha

Anotace: o smyslu života, možná :D

Žiješ v iluzi,
vařené z mlhy.
S pokladem slíbeným,
na konci duhy.

Hnán(a) představou,
živen(ý/á) chtíčem.
Ženeš se za duhou,
s károu a rýčem.

Až rýčem přeryješ
dokola celou zem
a hlínu přebereš
třeba až na prach.

Nikde nic nenajdeš,
ikdyž prach přeseješ,
pak konečně,
začneš snad chápat.


Že pravým pokladem
je svoboda a poznání,
jež neskryje žádná zem,
neb v srdci vyzvání.

S každičkým úderem
dere se na povrch,
po kapkách odhalí,
co žil(a) jsi za podvrh.

To zlé, že krásným je,
že všechno je jinak.
Svůj strach obejmeš
a zvíš,
že Bůh v Tobě dřímá.


V sobě máš tajemství,
hluboko skryté.
Co stvoří slunce svit,
ikdyž bude pršet? :)
Autor paneach, 15.09.2015
Přečteno 497x
Tipy 1
Poslední tipující: GiovaniDaVinci
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Blbý je, že konec duhy je nemožné najít:-( Možná proto se pořád někam ženeme a cosi donekonečna hledáme, v závěsu s károu a rýčem..;-)

15.09.2015 18:12:05 | GiovaniDaVinci

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí