Gloria

Gloria

Anotace: Koláž...

"Gloria in excelsis Deo
Et in terra pax hominibus bonae voluntatis"
Nebo tak nějak se to psalo nad oltářem
Kde kněz vynesl rozsudek nad nebohou dívčinou

"Laudamus te. Benedicimus te
Adoramus te. Glorificamus te
Gratias agimus tibi propter magnam gloriam tuam"
Brblal si stařešina pod hustý plnovous
Zatímco žhnuli pochodně

"Domine Deus, Rex caelestis
Deus Pater omnipotens
Domine Fili unigenite, Jesu Christe
Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris"
A tak dále...a tak dále
Už to pomalu odspodu hoří

"Qui tollis peccata mundi, miserere nobis
Qui tollis peccata mundi, suscipe deprecationem nostram
Qui sedes ad dexteram Patris, miserere nobis
Quoniam tu solus Sanctus, tu solus Dominus
Tu solus Altissimus, Jesu Christe
Cum sancto Spiritu, in gloria Dei Patris"
A pach škvířícího se masa nesl se nebem¨
Až k branám svatopeterským
Až k nejvznesenějšímu nosu
Po němž skanula slza
A v mysli jeho žhnulo nepochopení

Amen!
Autor Ravena Lupus, 25.01.2017
Přečteno 411x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sice nerozumím té latinštině, ale typuji, že jedná se o Johanku z Arku.. Uhodla jsem?
Připadlo mi to takové moc a moc smutné..ST.

27.01.2017 11:10:17 | Tvořilka Lenka

https://cs.wikipedia.org/wiki/Gloria
Je to latinská modlitba.
A není to ani tolik o Janě z Arku...spíše všeobecně o nepochopení Boží vůle a o jejím překrucování.

30.01.2017 14:35:30 | Ravena Lupus

Ach tak:-)

01.02.2017 12:14:56 | Tvořilka Lenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí