Ante portas

Ante portas

Anotace: jako upřímnou soustrast všem lidem, kterým někdo umřel v koncentračních táborech... i když to nebyli jen židi...

Před vysoké cihlové zdi,
sápaly se smrt nosící plyny,
a po vyšlapaných cestách,
plazily se vyčerpané stíny,
...
skrz ostnaté dráty pod proudem,
prostupovaly oči strachu,
nahánějící husí kůži,
proti tváři holocaustu,
...
šel jsem po smrtících kolejích,
z kterých místo humoresky hrály stesky,
všech bezmocných lidí, kteří tudy jeli,
za jejich vyznání, za jejich nevinnost,
...
pršelo mi na tvář,
ale kapky byly slané jako slzy,
zabodávaly se do mé kůže,
která se plnila jejich krví,
...
díval jsem se na ty monotónní stavby,
v kterých se mačkali stovky těch ubožáků,
a já se chtěl nejradši rozběhnou proti branám,
a dát jim volnost, křídla ptáků,
...
seděl jsem tam ve vysoké trávě,
a ať jsem věřil v co jsem chtěl,
( a Hospodin to nebyl)
těch židů mi bylo líto,
těch duší, těch těl...

...těch nevinných lidí
Autor Muta cum liquida, 24.02.2007
Přečteno 347x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí