Modlím sa 1., 2., 3.

Modlím sa 1., 2., 3.

Anotace: ...

Sbírka: Pravdy o Bohu

MODLÍM SA 1.

Modlím sa.
Ale ako Bože!
Akýsi hlas zlý a posmešný
myšlienky mieša,
svätosť zosmiešni.

Keď sila tela i duše ochabne,
keď život človeka do tváre šľahne
tak, že až zo dna seba Boha volá,
úpenlivo, celkom zdola
Boh určite pomôže.

Nepotrebuje mnohé prosby, slová...


MODLÍM SA 2.

Boh a človek v jednote,
v krásnej tvrdej robote
i pri modlení.
Spolu.

Boh človeka rozhreší,
problémy života rieši.
Ustatého k povzbudeniu
pozve k svojmu stolu.

A v dlhom zotrvaní
riešia úlohu novú.


MODLÍM SA 3.

Nesiaham po slove.
Srdce, myseľ človeka
menlivé, vždy nové
začína vždy od nuly.

Mlčaním sa túlim k Bohu.
I on si ma pritúli.


Anna Vodičková
Autor annav, 31.12.2018
Přečteno 418x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ďakujem za komentár.

25.05.2019 12:03:10 | annav

krássne :)

12.02.2019 21:28:09 | Ally

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí