Lidstvo

Lidstvo

Planetární krásná modř našeho území
Lidstvo na Zemi jsou si sobě půjčeni
Živeni Zemí, chlebem,
dýchají plícemi i nebem

 

Vedeni ke třem pravdám

Věřící nestyďí se
pro víru v modlení, klečet
Ateisti nemají k tajům logické vysvětlení, tak musí mlčet
Rebelové živí se špínou,
šváby rozsetý mor po zemi,
to všechno dohromady je lidské stvoření

 

Vyklíčená jména semení do břich matek a kukel motýlů
Škarohlíd zakouknul se do krásy motýlů
Na přídi korábu, dovezl dárek pro lidi, Pandořinu skříňku

 

Jsme v Éře evoluce, teď ještě plod nevykvete, klíčí, ale až vyroste, bude už žít bez naděje
Neboť naděje už nebude třeba
Nebude mít žádný důvod se bát v uzdravené světoboli

 

Pak všichni najdeme se nelehce, z mnoha, mnoha cest
To úloha je nelehká a neodvratná jako smrt sama, pravda zatím jediná nám známá

 

Autor Isla, 16.12.2019
Přečteno 301x
Tipy 6
Poslední tipující: J's .., JC senior, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň, kterou nestačí přečíst jednou.
Na to má příliš myšlenek, příliš pravdy...
**

18.12.2019 17:15:41 | JC senior

Ano, někdy si říkám, proč vše nevidím jen růžově romanticky :)

18.12.2019 21:52:31 | Isla

Bereš to lidství pěkně od podlahy - tedy, od jeho zažitých darebných rituálů. Ano, úklidu v nás (sobě) je občas třeba.

16.12.2019 21:17:05 | šerý

:) Někdy asi uklízím zbytečně hodně :) :)
Je třeba si po stěžovat, tak, tak :)

17.12.2019 00:59:55 | Isla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí