Čas naděje

Čas naděje

Anotace: Psáno k začínající liturgické postní době.

V ten smutku čas s prořídlými davy
mírné světlo do soumraku bije,
vánoční strom, někde od Šumavy,
již do paměti vstoupil nostalgie
V ten smutku čas s prořídlými davy

za skřípotu přesýpacích hodin
jde dívek sbor v rozmrzelém ránu
sudby zahalené do mlhovin
Lehký krok panenky z porcelánu
za skřípotu přesýpacích hodin

v čas modliteb, zpovědi a postu
Stržena je slavobrána z palem
a za halasu nevítaných hostů
daň žití skloněna nad misálem
V čas modliteb, zpovědi a postu

je návrat naděje, o níž sníme
V barvě neviny, barvě skalice
stoupej výš, provoněný dýme
vírou zlacené kadidelnice!
Je návrat naděje, o níž sníme
*
Autor JC senior, 27.02.2020
Přečteno 306x
Tipy 20
Poslední tipující: lesní víla, Iva Husárková, R.K., Psavec, Krahujec, Amonasr, šerý, Kapka, Frr, Donne, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nevím proč, snad svojí atmosférou, mi připomněla "Gaudeamus igitur" od Nohavici (deska Mikymausoleum)

27.02.2020 20:08:34 | R.K.

hleďme:už k nám po Jákobově žebříku sestupují zvolna první andělé-tomu věřím při čtení Tvé básně...
s úctou Frr*
:-D* ST*

27.02.2020 14:01:21 | Frr

to je krásná představa pane Frráčku

27.02.2020 15:26:05 | MLADÝ BÁSNÍK

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí