Naivní Jaro

Naivní Jaro

Je kdesi smích a raší nová tráva
pahýly stromů s cáry lidských těl,
lahve bez džinů, bez elixíru
tu zlou kdy ještě horší stíhá zpráva
Vesmír zlobí se a motýl odletěl
ze stepí maskovaných bohatýrů

Okna dokořán, nikdo u klavíru,
nečeká slavík, že Máj by růži pěl,
a sprejer sundal stěně heslo „Zdrávas“
Snad exekuce postihla zde lyru
že místo strun se ladí hlavně děl
kde sladkou lží je ochucena káva

Tak historie, zdá se, znovu omládne,
naivní Jaro však sotva odhadne
kdy zbraň zas vstoupí do zamčených škol

Hrst rozsudků pro virtuální hlad? Ne,
pro blízkost komet létajících za dne
a „sursum corda“, jak praví apoštol
*
Autor JC senior, 08.06.2020
Přečteno 273x
Tipy 18
Poslední tipující: Donne, praetorian, Iva Husárková, Emily Říhová, Frr, jitoush, Otisk, Amonasr, R.K., Isla, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..SURSUM!!!! ***ST* :-D* :-)*

08.06.2020 21:37:00 | Frr

Tomu džinu věřit? nevěřit? To lidé si musí zase věřit a chtít i smích.

08.06.2020 17:48:23 | Isla

Srdce bude vždy vzhůru
..ať se to kolem točí
..tyto skálopevné, se nezmění.
Nic to nenahradí. "ST" ;-)

08.06.2020 17:11:43 | jenommarie

Jaro se srdcem si vždy notovalo. Tak snad ta víra na dobrých základech. Líbí se mi podání metafor. Krásné.

08.06.2020 15:24:46 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí