Víra,naděje a láska

Víra,naděje a láska

Naděje, rozpadla se v prach
tělo, prohnilé je světem
zbyla jen temnota a strach
chtěl bych být zpátky nemluvnětem.

A víra problikává jako vadná žárovka
spolehnout se na ní nedá
cestu spásy neosvítí, je bledá
ach běda, běda mi!

A lásku znám jen z doslechu
prý vzácný je to poklad
šetřím tedy, přestal jsem i loupit
od teď chci být jen poctivý, abych mohl si jí koupit.

Ale vyčerpán jsem hledáním, vždyť přišly na mě zkoušky
sebelítost, zklamání, hltám plnými doušky
znovu ke světu se obracím, u něho hledám rady
poté s nadějí se vydávám zas cestou plnou zrady.

Autor lonewolf, 10.09.2020
Přečteno 265x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Marten, ARNOKULT, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...pěkný blues...pěkně kritický...;-)

10.09.2020 13:50:24 | Marten

ze života, jak jinak..

10.09.2020 15:58:18 | lonewolf

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí