Hlava Jana Křtitele

Hlava Jana Křtitele

Anotace: O slavném světci

Sbírka: Kříž a jablko

Hlava Jana Křtitele
položena na míse
jak když sťaly přítele
král jednou dozví se

Na příkaz zlého Heroda
jenž žádal Janovu hlavu
přes protest svého národa
jež byl tenkrát v právu

Ladně tančila princezna Salome
na hostině královi pod nosem
pošetilé byly její prosby lakomé,
jako Janova hlava na podnose
Autor Petr27, 02.10.2020
Přečteno 219x
Tipy 2
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vybral jsi si velmi těžké téma.

03.10.2020 21:50:34 | mkinka

to by mě ani nenapadlo :)

03.10.2020 22:00:44 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí