Cesta

Cesta

Anotace: Když si potřebuju odpočinout

Sbírka: Himmlhergot...život

Cesta do dálek toulavých,
do snů neznámých, tak lákavých.
Cesta do samoty,
pomoci ostatním, neskonalé ochoty.

Cesta do snů a zpátky,
se starými a mírně rezavými vrátky.
Cesta do zahrad nadějí a přání,
vyhnu se zlu a veškerému lhaní.

Cesta do nitra mého buddhy,
zaplatit cla a všechny dluhy.
Cesta do vlastní pohádky,
co jsou to vlastně hádky?

Cesta do dálek neznámých,
do fantazií a světů jen mých.
Cesta s růžovou zahradou,
bývá často pro mě záhadou.

Cesta trnitá, ale do mého ráje,
ochutnávám exotické čaje.
Cesta do nebe a do vesmíru,
ve své duši špetka světového míru.

Cesta bez útrap, chvíli strach,
abych v sobě nenašla rez a prach.
Cesta do útrob žalu, ne honem pryč,
najít ke štěstí malinký klíč.

Cesta do láskopadu mého nitra,
probudit se do krásného jitra.
Cesta na Venuši, s láskou vedle sebe,
chci vědět, jak vypadá sedmé nebe.

Cesta...stále jen cestuji,
ne, ničeho opravdu nelituji.
Cesta, která mě činí, tím kým jsem napořád,
pomáhá mi v sobě najít správný řád.
Autor Rezka Štrochová, 26.07.2012
Přečteno 1233x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí