V pohodlí

V pohodlí

Anotace: domova

V pohodlí domova jsem snad sto let
neumím vrátit to století zpět

kamínky v botách mít, i zaschlou krev
pranic v žaludku a nic v spleti střev

- ty, kam to bude? se ptám svýho já
vyplázne jazyk a řekne jen aá

vím, co znamená, když kokrhá pták
udělej pod sebe z ničeho znak

tisíc mil čeká tě dál v prachu cest
nad paží přes loket zvedá se pěst

pod pravým úhlem, ať ví, na čem je
korouhev osudu, míč z voleje

odehrán mění směr do říše hvězd
stopnout si ufo, tam za ním se svézt

neváhám uprostřed pouště svých dnů
kde platím jízdné kamkoliv se hnu

z pohodlí domova dalších sto let
nebudu čekat, počítám do pět
Autor Petbab, 27.05.2015
Přečteno 583x
Tipy 5
Poslední tipující: Frr, Jort, Nikita44, Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, myslím si, že nejkrásnějším v životě je, co skutečně prožijeme, a mohou to být třebas zdánlivé maličkosti, není nutné kvůli tomu projít tisíc či tisíce mil... dobrodružství může být doslova všude kolem nás :-)

27.05.2015 15:58:55 | Helen Zaurak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí