Diskrétní

Diskrétní

Anotace: ..

 


prý a někteří mě z toho viní 

DOPLIVNU dál než jiní 

sestřelit dovedu komára v letu 

zaleju kvítí na parapetu

rozsvítím zhasnu na devět kroků 

dejte mi vody jenom pár loků


a já to pošlu čile 

anebo ledabyle 

na jeden pokus


práci se nebráním 

plivnu si do dlaní

těžko mi odpáře

kdokoli bez tváře 

         ... že jsem k sežrání


jen jednou skoro na prach vyschlé patro 

po dunách to jsem bloumat chtěl 

tehdy jak studnu s žabou na prameni 

pocit jsem v ústech vyzvěděl


nebylo z čeho brát a kde si půjčit 

pohárky vyprahlé tak jak okolí 

a tehdy přišla velká prohra 

těžko se s velbloudem zápolí


a snad že na závěr několik slov 

nikdy bych neplivl 

na cizí hrob... 


Autor poeta, 06.11.2017
Přečteno 591x
Tipy 18
Poslední tipující: jenommarie, enigman, Miriska, Nikita44, Romana Šamanka Ladyloba, Iva Husárková, Amonasr, Dreamy, Anděl, Šípková Růženka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já netrefil ani stodolu...

06.12.2017 11:59:45 | enigman

Voda... s citronem a mátou,
svátečnější podání,
skvěle žízeň zahání.
:-)

07.11.2017 09:22:59 | Dreamy

..a není to rouhání?

13.11.2017 07:41:52 | poeta

:-( hele, nic Si z Toho nedělej, vždycky ten, komu to plivání moc nejde, závidí tomu dobrýmu plivači :-), když se práci nebráníš, tak to je taky plus, no, a ta žába na prameni, tak se dá vždycky zahnat, a nakonec prohry se střídají s výhrami, i když je fakt, že to bývá na náš vkus nějak nepravidelně :-)!

07.11.2017 05:56:04 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí