Nákladní vlaky

Nákladní vlaky

Anotace: Inspirováno pohledem z okénka vlaku

Sbírka: Kříž a jablko

Těžký náklad vagóny z oceli
po kolejích za sebou táhnou
jen cestou hroudy uhlí ztrácely
když do zatáčky vozy zahnou

Těžká kola zmrzlé koleje drtí
občas zaskřípou mezi plechy
jakoby ocitl se vlak blízko smrti
když z turbín vycházejí vzdechy

Až zase uvidíš nákladní vlaky
jak za úsvitu opouští stanici
určitě svezl by ses rád taky
ať v dešti,či ve sněhové vánici
Autor Petr27, 18.02.2021
Přečteno 286x
Tipy 5
Poslední tipující: jenommarie, Psavec, Iva Husárková, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skřípějící brzdy řinčely
když výpravčí jej staví na červenou. ;):)

19.02.2021 18:18:28 | jenommarie

:)

19.02.2021 19:05:23 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí