TRÓJMIASTO I.

TRÓJMIASTO I.

Anotace: Gdańsk

Kostolné hodiny

odbíjaju päť.

Šarlátové Slnce

zaplavuje ulice

plné farebných domkov

plamenistým teplom

a ľúbozvučným svetlom.

 

Prechádzam sa

s dušou celkom nahou,

na nohaviciach deravá kapsa,

z nej padajú groše náhod,

a idem smerom na Zachód.

 

Tam do umývadla života

vypľujem všetku zášť

a ako neviditeľný plášť

si oblečiem pokoru.

Nedáme si večeru neskorú?

 

Zdvíha sa most

čajka kvíli Chopinov

romantický skvost

severný vietor

mi šepká vo vlasoch

o jantárových časoch.

 

Nevädzová hladina

sviežeho Baltu

ako zrkadlo

odráža hĺbky mojich myšlienok

o tom, že to všetko ani dlho netrvalo

a to šťastie sa predsa

zase raz ukázalo.

Autor Pettie, 07.07.2021
Přečteno 229x
Tipy 3
Poslední tipující: DonBirell, Vivien, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak se budu těšit na dvojku, Balt mám v hledáčku :-)

07.07.2021 23:15:44 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí