Útes v příboji

Útes v příboji

Anotace: Báseň o moři

Sbírka: Ikarova křídla

Za větru moře pění
a vlna za vlnou vráží
na útes, jež se žení
s příbojem na pláži

Když padl večer nad Varnou
ve skalách na pobřeží utichl křik
však sny na Balkáně nestárnou,
ač vše zdá se tady, jako mžik

Slza, jež kane z okapu řas
do šálku silné turecké kávy
v kavárně u přístavu míjí čas
a za výlohou kráčí lidí davy

V přístavu omamně voní
záhon růží a rybí pach
až se slunce večer skloní
zaplaví obzor jemný nach
Autor Petr27, 21.04.2023
Přečteno 153x
Tipy 13
Poslední tipující: Emily Říhová, Sonador, Stanislav32, Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, Marťas9, mkinka, Koala, šerý, Frr, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné.

22.04.2023 05:04:46 | mkinka

Hezký obraz.
Ten příboj vidím...

22.04.2023 02:53:53 | Koala

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí