Mašinková

Mašinková

Anotace: každý osud je jako výhybka

 

Lokomotiva
jak čerstvě umytá panna, září ve své 
kráse
Prstýnky páry se vinou kolem jejích horkých
kovových boků, Železniční pražce pevně
spojují svět, každým svým krokem.
 
Příď lokomotivy se chvěje nad kolejemi
Nákladní souprava, plná snů, se tichounce rozjíždí do dáli
 
Vlak ukusuje serpentiny,
ohýbá se a vlní jak had 
Je to jak
Verneova Cesta do středu Země.
Jeho cesta je symfonie, kde melodie železa 
zní v nekonečném taktu.
 
Touha po svobodě spojuje každého, 
kdo se v tom kupé ocitne, 
ať už jsi cestující, strojvedoucí nebo průvodčí 
na této pouti
okna se otevírají do světa
plného nepoznaných míst
 
Každý osud je jako výhybka.
 
 
 

 

Autor Dračí, 12.01.2024
Přečteno 136x
Tipy 16
Poslední tipující: Iva Husárková, Rafinka, IkkarisKa, BArBArKO, Marťas9, Olex, cappuccinogirl, mkinka, Psavec, Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Houkám jak vlak a říkám: Je to tak :-)
Krásné.

17.01.2024 21:42:59 | Rafinka

Tak tohle je krásná metafora života...

12.01.2024 14:17:52 | cappuccinogirl

Vlaková poezie.

12.01.2024 13:24:40 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí