Jak vlci k boji zvou

Jak vlci k boji zvou

Anotace: Trošku válečně laděná báseň s prvky ze slovanské mytologie

Jak vlci k boji zvou?
Za bohy, rodinu, za posvátnou zem svou?

Jak luny jasná zář
plá oheň bijci v tvář
Krev vroucí žilami se valí
Na stráži se štíty - pevně jako skály

S kopími vpřed, tak míří vrahu vstříc
Vlci v starých hájích jim k boji vyjí na měsíc
Ten dávný chorál, ten pochod - bohy dán
Nad hroty a dřevci bdí dávný lesa pán

Krev nepřítele nechť zkropí starý háj
Nechť zaplaví svobodou a úrodou náš kraj
Když stvůry proti nám vyřítí se z nor,
přijmeme smrt, nás přijme Svatobor

Vstříc k světlu pak dojdem' tmou
Tak nás vlci k boji zvou

Autor Oxík, 08.04.2014
Přečteno 864x
Tipy 4
Poslední tipující: E., pathetic-girl, SmallGeorge
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co je myšleno "bijci" ? Díky :)

08.04.2014 22:27:18 | SmallGeorge

Bijec = bojovník (tj. ten, kdo se bije) ;)

09.04.2014 08:43:46 | Oxík

Díky :)

09.04.2014 08:44:41 | SmallGeorge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí