pod horou

pod horou

 

Naprosto nevinná situace

snad jeskyně dřív poblíž byla

pak však zúročila

země sílu svou

a odkryla svá tajemství

lesklé kovy drahokamy

plné hrsti z každé strany

nekonečné ceny


jenže komu

Komu patří 

kdo skryl před zrakem všech bratří

jejich dcer a dokonce i synů

do tmy chodeb nebo pod peřinu

lesklá sklíčka výtvor tlaku nekonečných časů

kdy úsvit zdobil otisk v blátě 

tvorů neznalých 

a z hlasu vědců ohromených kmetů

slyšet jen překvapení větu


je to tak staré 

že těžké by to bylo

svést na trpaslíky s mimozemskou silou 

a nebo návštěvníky z jiných světů

no hlavně že ten poklad


je tu


Autor zamotán v nedospělosti, 31.07.2015
Přečteno 678x
Tipy 10
Poslední tipující: zdenka, jitoush, bogen, Kett, Amonasr, Joe Vai
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...poklady cenné......ale ty nejcennější jsou úplně někde jinde...možná...
.....Ji./úsměv/...

31.07.2015 19:50:31 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí