Apokalypsa

Apokalypsa

Anotace: S proťatým hrdlem dohasíná, zbrocena krví už spí


Cosi se ve větru třepotá

jak padající listí ze stromů
na nebi zračí se nahota
dívky, co zradila přízeň bohů

S proťatým hrdlem dohasíná
zbrocena krví už spí
spřežení černých koňů se vzpíná
za vlasy po dlažbě vláčejí s ní

A temná oblaka jdou
s rudými šerpami blesků
po nebi průrvy se rýsujou
z výkřiků zoufalých stesků

Co podél stáli, už na kolenou klečí
z růženců sypou se korálky
těm, co si vsadili na hrdé řeči
zbyly jen pohledy upřené do dálky





Autor Urvisu, 19.05.2016
Přečteno 630x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Nikita44, Papagena, Mácha, el sereno
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Silné.

01.11.2022 09:19:29 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí