U Tlouštíka

U Tlouštíka

Anotace: Pokus o zachycení jednoho podivného snu ihned po probuzení.

Sbírka: Noční přání - hudbou ke svobodě a ještě dál

Na zastávce čekej včas,

kolo zamkni do stojanu,

schovej řízek.

 

Dorazí autobus,

v něm tlouštík ve vestě

prodá Ti lístek.

 

Nejezte, nekuřte, neslaďte,

jenom se hezky posaďte

U Tlouštíka.

 

Vystoupíš pár dní zpátky,

a nebo celá staletí,

v uličce vedle skládky,

v Egyptě starém vzápětí.

 

Nejezdíš pro nic za nic,

čeká Tě úkol, záhada.

Vyřešit zločin, navíc,

sám si dej pozor na záda.

 

S tikotem pochodují

rafije zlatých klíčovek,

řetízek s kapsou pojí

dálkovým spojem v dávnověk.

 

Promíchá se znovu čas,

zastávku snad najdeš k ránu,

schovej řízek.

 

Přibrzdí autobus

tlouštík v cylindru

prodá Ti lístek.

 

Nejezte, nekuřte, neslaďte,

jenom se hezky posaďte

U Tlouštíka.

 

Kupředu se žene zas,

motor bublá kantilénu,

létá písek.

 

Zastaví autobus,

tlouštík s motýlkem

prodává lístek.

 

Nejezte, nekuřte, neslaďte,

jenom se hezky posaďte

U Tlouštíka.

Autor Pétík, 19.11.2019
Přečteno 456x
Tipy 4
Poslední tipující: Básník Karel, Neegoista88, lonewolf
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí