Štěstí

Štěstí

Anotace: O hledání Štěstí. Prosím, komentujte!

Štěstí

Šla jsem jednou pouští,
co nemá konce žádného,
bych vyhledala v houští
kousek štěstí malého.
____________Ale nenašla jsem nic.

Šla jsem jednou zemí,
kde led věčně kraluje,
bych našla tohle štěstí,
jak do oken maluje.
____________Ale okna byla prázdná.

Prošla jsem i křížem krážem
celý širý svět,
jenže s prázdnou zas se vracím
z téhle pouti zpět.
____________Tak kde je štěstí?

Trvalo mi hodně dlouho
štěstí pochopit,
už však vím, že kdy chci
nemohu ho mít.
____________A to ani Vy!

Chci-li štěstí nalézt,
musím přestat pátrat,
ono samo, naštěstí,
nechá se časem zlákat.
____________A snad přiletí.

Autor E., 21.03.2009
Přečteno 999x
Tipy 4
Poslední tipující: Charibeja, enigman, Keneu
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

štěstí přeje připraveným...

23.03.2009 08:26:00 | enigman

líbí se mi forma, obsah taky
i když to není nic, co by člověka zarazilo do židle, je to fajn
takové malé potěšení na sklonku dne...

21.03.2009 21:44:00 | Keneu

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí