Prvotina 5

Prvotina 5

Anotace: Človek a život, Život a jeho podstata, Podstata človeka. Žije človek v podstate?...

Človek a život,
Život a jeho podstata,
Podstata človeka.

Žije človek v podstate?
Podstata žije v človeku?
Je žitie človeka podstatou?

Ak neexistuje nič nad nami,
Podstatu si vytvárame sami.
Čo je však veľká zodpovednosť,
Asi preto je všade kríza.

Ešte stále sa cítiš,
Ako vrchol bytia?

Ľudský rozum
Privádza do hnitia,
Seba, teba, iných,
Ty však nie si z tých.
Nekráčaš s masou,
Ale proti nej.

Ale to si myslia všetci,
Dnes je moderným
Byť inším,
Ako TY si.
Autor Miisco, 15.03.2012
Přečteno 444x
Tipy 2
Poslední tipující: Aťan
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST za velmi prefíkanů myšlenku!

16.03.2012 18:22:45 | Aťan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí