Vize

Vize

Anotace: x

Moje vize utopený v alkoholu,
kam se jen poděly- komu, komu?
Moje čarodějná moc a píle
ztratily s láskou na síle.
Moje vize sežehnutý v jointu
postrádám v tomhle životě pointu.
Můj vnitřní klid a můj chlad...
kdo mi to zbořil ledový hrad?
Satan mě opustil jak dítě hračku
z konvencí v životě v hlavě mam sračku.
Nevěř Bohu, nevěř mu, zvrhlíku,
na lidi rozjíždí love-bombing politiku.
Pentagram na krku, pentagram na louce,
přetrhlá tkanička, dole je suknice.
Nevěř chlapům, nevěř jim, padouchům,
to oni sebrali svobodu kolouchům,
to oni sebrali sílu svý matce,
zničí tě, kdykoliv podlehneš krátce.
Pak seberou tvý vize a utopí je v krvi.
Všichni sou stejní, jeden jako druhý.
A i když nechtějí, i když tě milují,
nevěř jim naivko, stejně tě zabijí.
I když tě milují, stejně tě opustí,
jsou láskou nestálí, všichni jen povrchní.
A kdyby zůstali, prokletí, zakletí,
nebude to láska, co je tu podrží.
Nebudeš veselá, ty, dívko svobodná,
bude ti jak v kleci, svobodomilovná.
ty, černá holubice, vlk v rouše beránčím,
ty jsi ta výjimečná, život dáš za náš stín,
za náš stín, za vizi, umění pekelné,
za víno krvavé, hedvábí stříbrné,
za pěst a za rohy,
Lilitě u nohy
klečíš...
Autor LadyElis, 07.05.2012
Přečteno 512x
Tipy 5
Poslední tipující: Loveless, zaba.zuzla, seh
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň se mi líbí, přesto že ke konci ztrácí svou počáteční melodičnost.

30.05.2012 15:11:07 | zaba.zuzla

Zvláštní jak se to téma vztahu přelévá do rádoby filosofie - a jak to dělají prostě všichni, tak je to už srandovní :-) Samozřejmě nic ve zlým.

24.05.2012 15:47:39 | dead-head

Asi nechápu to téma vztahu? Nebo jsi ty nepochopil téma básně? :-) Nic ve zlém.

30.05.2012 14:54:42 | LadyElis

jojo stává se, že čtenář vidí něco jiného než sám autor :-)

14.06.2012 16:23:09 | dead-head

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí