Dantův hřích: Zrada

Dantův hřích: Zrada

Anotace: Hle, toť zrádce...

Sbírka: Dantovy hříchy

Mistře, kteří jsou tak okováni,
zde v kruhu jejich bytí,
za co trpí, potrestáni,
v místech mimo žití?

Kdo do ledové stěny,
odsoudil je k slzám,
proč záchrany jim není,
a lítostí k nim dolů slézám?

To jsou ti jenž zradili,
a místa ni v pekle proň není,
že křivě smrti radili,
nečeká je odpuštění.

Dýku vzad své Lásce háží,
a ani Bůh jim nebyl více,
teď mráz jim hlavy sráží,
a tělo chřadne od vichřice.

a proč ty slzy,
mistře poetiky?
Vidím tu krále, politiky
i autora encykliky.

Tak krutá je daň zrady,
navěky ledem se stát,
nechtěj skončit nikdy tady,
i kdyby jsi měl hříchy psát.

A co zrada lásky,
jak ta se trestá?

Dante, Láska nemá v pekle místa,
zrada není Láska, to dozajista.

Nevěra a pláč smrti,
ten zde milenecké srdce nerozdrtí.

Chtíčem hnaní nevěrníci,
v druhém kruhu hoří na hranici.
Autor Falco, 18.05.2012
Přečteno 527x
Tipy 3
Poslední tipující: Barbell, Gudula, Nevratný obal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí