Slepý spáč

Slepý spáč

Vstaň, již není čas spánku
a ty musíš jíst.
Vstaň a opusť lenosti stánku,
nech nám kolovrat a tvé nitě příst.

Vstaň, vždyť pokrm máš připraven
- je podle receptu, co schválil jsi sám.
Vstaň, nejsi přec unaven,
vyjdi na cestu, my řekneme kam.

Chtěl bys jít jinudy? To bys byl hloupý,
cesta je jediná volná a pravá,
nebyl to bůh s možnostmi skoupý
a abys tudy šel dostaneš práva.

Co děláš v těch odbočkách? Nekoukej tam!
My známe už směr, tak pochoduj s námi.
Kolikráts odbočil, tolik máš ran
- trest za to, žes pohrdal plány.

Autor Kent Noklieny, 11.06.2013
Přečteno 446x
Tipy 2
Poslední tipující: sluníčko sedmitečné, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí