Živá zdechlina

Živá zdechlina

Anotace: Kde se v nás bere pocit moci nad životem to nevim.

Pro peníze,
často prolévá se krev,
pro peníze,
umírá krásná zvěř.
Pro peníze,
Orgány berou se dětem,
Pro peníze,
Co je s tímhle světem.
Cožpak věc, může nahradit život
Žijeme v iluzi, že ke štěstí, je majetek nutností.
Žijeme v přesvědčení, že kdo na zlaté posteli umírá,
Má lepší umírání.
Jenže podstata nám uniká, smrt je nakonec jen jedna,
A není tu nikdo, koho se netýká.
Život si nekoupíš, vždyť zadarmo ho máš a chtěl bys ho ocenit
Proto smát se nám lidem musím, z tisíce možností
Vybral si člověk chudobu, v podobě peněz a majetku.
Nazval se pánem světa,
dokonce ve svých řadách díky barvám a zvykům
naučil se poznat, který život je cennější.
Jedna země, jeden čas, jeden osud ,
Pro lepší orientaci v jedné věci, více ras.
Další omyl, který by tu nebyl, kdyby člověk nebyl debil.
Po smrti na kráse ti nepřidá,
důležitost co si cítil za živa.
Buďme prosím skromní, každej z nás je jen živá zdechlina.
Autor kazim, 09.09.2013
Přečteno 419x
Tipy 4
Poslední tipující: blackwolf, Amonasr, zdenka, Jozef Bojanovský
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí