BOHATÍ A CHUDÍ

BOHATÍ A CHUDÍ

Anotace: Pohled těch - od výplaty k výplatě - od důchodu k důchodu

Bohatí a chudí
Jen představa
jak ta už studí
Nespravedlivý řád
a zdá se napořád

Peníze smrdí
nebo nesmrdí
Při úctě vší
se nevyřeší
ani do smrti

V tom chvatu a spěchu
peníze pochybná míra
číkoliv jakoby úspěchů
mylná jako v to je i víra

Žádný větší majetek
třeba menší stateček
nemohl vybudovat sám
sebe pracovitější kmán

Problém se tak vrací
ani celý život nestačí
Nejsebepilnější prací
vznikne hnízdo ptačí

Ta myšlenka dosti
ztrácí věrohodnosti
zavání nepoctivostí
někdy až zločinností

Bohatí a stále bohatší
Stále jsou a dále budou
Co už mají nikdy nestačí
Přátelí se i s ostudou
Jiní už asi nebudou

Mnozí bohatým jistě závidí
Chudé však málokdo vidí
Soucit nenasytí dnes ani loni
často bezmocní jen slzy roní

Peníze tak ať třeba jen voní
k lepšímu svět se nepromění
Někde nadále lidé mřou hlady
obézní psi zkrášlujeme i tady

Kdo je vlastně ten bohatý
Tak přesně málokdo to ví
Peníze ni majetek nejsou dost
Chybí šlechetnost živá radost

Nebo kdo se od jiných neliší
miluje lidi jen lásku má v duši
Podporuje bezmocné chudé
přestože z mála málo zbude
Autor RU 82, 14.09.2013
Přečteno 525x
Tipy 5
Poslední tipující: zdenka, Robin Marnolli, Amonasr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

také si myslím, že by si toto ,,zasloužilo,, více pozornosti...

17.09.2013 21:15:32 | zdenka

Popsal jsi to pravdivě...

15.09.2013 00:40:08 | Robin Marnolli

Moudré a pravdivé, škoda, že to má zatím tak málo přečtení - i tohle je život a dnešní skutečnost (nejen láska a sex) a stojí za to, se aspoň chvíli zamyslet... :-)

14.09.2013 12:52:16 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí