To je život?

To je život?

Anotace: ...

Duhový svět,
rozvitý květ mnoha vůní,
čistota hlubokých tůní,
mnoho rozvitých vět,

to je život.

Vzestup i pád,
vabank hrát a padnout,
vzkvétat i vadnout,
vzít si i dát,

to je život.

Líbat a milovat,
řemeslo pilovat s vášní,
sbírat věci zvláštní,
v podivnostech si libovat,

to je život.

Neustálé hledání,
svědomí,co zabrání špatné věci činit,
být vinen a ostatní vinit,
na smrt čekání,

i to je život.

Je to smutné,teď se světe div,
jak je každý dlouho mrtev,
proti tomu,jak krátce je živ.
Autor Bakchus, 26.11.2013
Přečteno 485x
Tipy 10
Poslední tipující: jenommarie, VEDz RVAHEs, Jana B., Avola, Amonasr, enigman, Sillykatty, Princesse
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jedna z nejlepších básní na Liter.cz

27.11.2013 20:46:31 | VEDz RVAHEs

Hele,nechci být ješitný,ale móóóc jsi mne potěšil.Vřelé díky!!!

27.11.2013 20:56:47 | Bakchus

Poslední odstavec,toť životní krédo mého prapředka i mé.

26.11.2013 22:09:33 | Bakchus

to je paradox...

26.11.2013 21:42:09 | enigman

Poslední odstavec pobavil! :D

26.11.2013 21:29:02 | Princesse

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí