Kdybych nebyl člověkem

Kdybych nebyl člověkem

Anotace: je to spíš takové nezralé odplivnutí.. (2013)

Kdybych nebyl člověkem,
byl bych radši prvokem.
Život by byl jinačí,
tak malý být mi stačí.

Kdybych nebyl člověkem,
byl bych radši planktonem.
požíral bych slunce svit,
vzduch a vodu mohl pít.

Kdybych nebyl člověkem,
byl bych radši poupětem.
Mohl bych se rozvinout,
ne se tady pominout.

Kdybych nebyl člověkem,
byl bych radši pralesem.
zúrodnil bych svoje
elektromagnetické pole.

Kdybych nebyl člověkem,
byl bych radši semínkem.
Zapustil bych kořeny,
nebloudil bych po Zemi.

Kdybych nebyl člověkem,
byl bych radši kambiem.
Dělil bych se, jak bych chtěl,
nikdo by mě neviděl.

Kdybych nebyl člověkem,
byl bych radši kamenem.
Spadnul bych si ze srdce
a život by byl legrace.
Autor el sereno, 30.11.2013
Přečteno 475x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, Jana B., Amonasr, poeta
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to mi spad člověk z kamene...

02.12.2013 10:50:08 | enigman

Poučná..

30.11.2013 10:11:31 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí