Být

Být

Jen bílý kus papíru.

Jen černou propisku. A možná pivo.
Víno ne, v tom je pravda.
A já ji chci hledat, ne najít.
Chci si s ní hrát. A trochu ji domýšlet.
Vodit ji za provázky, omámit ji.
Odpoutat od země, kde se to hemží lidmi.
Bez hlav. Zmítáni v závodě, co postrádá cíl.
Oprostit od cetek. Od značek a fanfár.
Chci jenom poklidně sedět.
V hlavě si broukat melodie rozervaných umělců.
A nechat letět, co křídla má.
Usmát se do louže. Rozesmát čaj.
Vzít básně za ruce. Opít se dešťovou kapkou.
Rozsvítit oči. Být sebou samým.
Psát. A nevědět předem o čem.
Usnout uprostřed verše.
Nad ránem vzpomínat, co psal mezi řádky.
Unikat do světů. Vracet se zpět.
Do světů, kde ke štěstí stačí jen být.
A smích. Všem.

Autor Muta cum liquida, 26.12.2013
Přečteno 475x
Tipy 9
Poslední tipující: Madanik, jitoush, Izza, Amonasr, Hraběnka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A smích.I Tobě....Krásně se to čte.A sní.Ji.

26.12.2013 21:39:50 | jitoush

Zní to hezky uvolněně a nenásilně. Je vidět, že i obsažné texty se můžou vznášet :-)

26.12.2013 01:07:48 | Amonasr

"Opít se dešťovou kapkou", "rozesmát čaj" ... krásný :) jemný a strašně krásný! :)

26.12.2013 00:15:34 | Hraběnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí