Plochá duše

Plochá duše

Anotace: Jen tak mezi řečou

Prázdné, plytké, ploché duše

Zní to suše

a jakou hloubku to má

Kdo je potkává

běhá mu mráz po těle

ikdyž se tváří vesele

 

Za hlasitým smíchem

se skrývá chudoba ducha

Falešná hudba do mého ucha

 

Rád bych ho zmrazil pohledem

ale s tím nic nesvedem

Honem pryč

než bublina praskne

Sem tam počkám

až jeho světlo zhasne

 

Z nouze ctnost

nesnáším nemohoucnost

To je Peklo

všechno se ve mě vzteklo

 

A tak v lásce k bližnímu svému

mu dávám ruku na rameno

a říkám - to je dobrý

To je dobrý

a uklidňuji i sám sebe

 

 

Autor VEDz RVAHEs, 18.01.2014
Přečteno 455x
Tipy 10
Poslední tipující: enigman, zelená víla, Amonasr, poeta, Anita Buchtová, Inna M.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak mě napadlo jestli by se s ní daly házet žabky...

21.01.2014 14:51:16 | enigman

To musím vyzkoušet.

22.01.2014 20:46:42 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí