Ať žije báseň

Ať žije báseň

Básnická duše se ve mne rodí v noci .
Ve dne než příjde soumrak je duše
duší obyčejnou .
Miluji ty chvíle veršu , aforismu - té
jejich moci .
Čisty papír - neposkrvněný - já
hanebím písmeny , slovy .

Toť zázrak , když rodí se báseň - nové
chvíle odrůda ,
štěstí , když čtu co básnicky mistr
stvořil .
Halas , Holán , Neruda
To jsou moji milovani autoři .

Tak kaj se ty , stvořeni boží ,
co hlásaš v písnich .
Kolik si toho prosmilnil a prach
bídně prožil ,
a měj se na pozoru před zkažeností
myšlenek svých .
Máš pravdu pane alchymiku slova ,
" Báseň je dar "
To říct můžu vždy znova ,
dál a dál .

Ať žije tedy soumrak ,
Ať žije báseň .
Autor Kubský P., 23.04.2014
Přečteno 477x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, MissMelancolic, lukassnajdr, JR
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí