Hodiny

Hodiny

Anotace: Nerýmovaná báseň v 100% daktylu pro demonstraci rytmiky.

 

 

 

zavěsil v pokoji

nakřivo hodiny

aby mu klikaté

ručičky měřily

zbylý čas na této 

planetě

 

ráno se podivil 

odrazu v zrcadle

neboť se jeho tvář 

podivně bortila

důvod však spatřoval

v únavě

 

když se měl k odchodu

sklouznul se ke dveřím

oblékl kravatu

visící ze stěny

a jal se vyšplhat

k východu

 

toho dne v práci jej

čekali zbytečně

protože navzdory 

snažení vypadl

do nebe okenní 

tabulí

 

 

 

Autor Tom Dvořák, 12.11.2014
Přečteno 391x
Tipy 8
Poslední tipující: MARKO, jitoush, Jort, Frr, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí