MAMONE, LÁSKO

MAMONE, LÁSKO

Anotace: Jedna ze starších věcí, ovšem nadčasových, taková protimajetnická. "Dej synu Adamovu údolí ze zlata, bude chtít druhé navíc."

Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM

 
 
Mamon jest první a poslední můj hřích
Nehromadit mamon, asi nežil bych
Mamon je můj život
Mamon je mé všecko
Mamon, to je žváro, pivo,
S ním začneš coby děcko.
S mamonem nic není, jak bývalo dřív,
Mamon ten tě provází dokud budeš živ.
Mamon je má touha, mamon je můj osud
Mamon je pohádka pouhá, s níž nic není jak dosud.
Mamon, to je všechno, co k životu ti stačí
Ten hrabu si pro sebe a druhé ožebračím
Mamon je můj miláček
Toho já mám vagon
Tak táhněte do sraček
Já jsem Harpagon.

Mamon to jsou peníze, mamon to jsou šperky
Je vojenská divize a ne svět pro chuděrky
Mamon je můj svět, mamon je má láska
Stačí jenom chtět a postýlka už praská
Mamon to jsou zbraně, mamon to je pití
Ti na druhé straně budou pro něj biti
Mamon to je bohatství, co druhých se štítí
A jako každé křiváctví bude jednou v řiti
Mamoní se pořád, mamoní se stále
Ten okrádá žebráky a zvýhodňuje krále
Mamon to je cukroví, s nímž žije se sladce
Zabíjí ty, kdož hladoví a tvoří nové vládce
Mamon je svět moci, mamon je svět síly
S ním je všechno černý, nebo všechno bílý.

Mamon to je první a poslední co chceme
S ním jdeme do boje a s ním i utečeme
Mamon to je heroin, pervitin i tráva
S ním každá věc nemocná je pro okolí zdravá
Stačí jen dát a máš co nikdy neměl bys
Stačí jen dát a smíš co nikdy nesměl bys
Co je to mamon?
Špína, močka, hnůj a hnis!
Autor Alija Harisović, 12.02.2015
Přečteno 554x
Tipy 2
Poslední tipující: bogen, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí