Kterak je to s tou svobodou

Kterak je to s tou svobodou

Anotace: Zase jednou...na zadané téma...zamyšlení o svobodě...jak jinak než ve verších...

Svoboda?

Jak mne obohacuje a jak mne tíží?

Povím Vám, jak na to zhlížím,

není to jen výhoda.

 

Svoboda je v každém z nás,

stejně tak i ve mne.

Však mnoho z jejích krás,
(…bere si ten zmetek čas…)

zasívá jen strachu sémě.

 

Můžu být svobodný?

Odpověď zní ano.

Chci však být svobodný?

NE! A stejně to není na zřetel bráno.

 

Svoboda mi dává volnost,

ve víře, konání, jednání…čemkoli.

Kdo mi ale dá tu možnost,

hnát tohle soukolí.

 

Svoboda je součástí mého života,

prostupuje ho celý.

Stejně jako nicota,

jenž zavírá mne do této cely.

 

Stojím tady,

někdo stojí zase tam.

Trpím láskou hlady,

však svobodu, tu mám.

 

Mohu dělat, co chci,

zkoušet, co mne napadne.

Potřebuji ovšem pomoci,

pro osamělého je to nesnadné.

 

Mám svou volnost,

která mne však tíží.

Stále nenacházím onu rovnost,

mezi štěstím a svědomím, jež na mne vzhlíží.

 

Chtěl bych říci, že jsem volný,

míti z toho radost.

Tato iluze - jen naivní pohled smolný,

vždy mi totiž něco řekne: „Dost!“.

 

Kdo mne ale zachrání?

Kdo mi z louže pomůže?

Máte pravdu, svoboda vše pohání,

proti myšlence totiž nikdo nic nezmůže…

Autor Shadow in darkness, 07.07.2015
Přečteno 326x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí