Červencová

Červencová

Anotace: před očima rotují rudá kola

*

v jezerní pohodě

šlapadla a lodě

na slunci jak čepel

 

nohy

ve vodě máš

na dohled pláž

na břehu krátký stín

 

město za řekou červená

třešněmi,    čela a ramena

jak rty

 

světlo i v koutech strachů

s odérem zkropeného prachu

zpocený chodník

 

z věže kostela letí tón

nejmenší ze všech cinká zvon

jednatřicet

 

a led v sklenici čaje

kvapem  taje

i ve stínu slunečníku

 

Autor aravara, 23.07.2015
Přečteno 329x
Tipy 5
Poslední tipující: Házté, Claires, terezkys, Amonasr, jitoush
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...tohle pekelný vedro je fakt "vo hubu"....a úleva je v nedohlednu....
kdyby se aspoň jedna "bouřtička"přihnala a spláchla tu prašnou suchost....Ji.

24.07.2015 18:14:00 | jitoush

z duše mi píšeš... vody si člověk běžně bůhvíjak neváží, dokud jí není nedostatek...

25.07.2015 11:00:23 | aravara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí