Krev a moc

Krev a moc

Anotace: Nebo život a moudrost

Musím psát
Jsem jako kojenec
Musím sát
     Jedno slovo
     Jeden hlt
Vychrtlý jsem jako chrt
Nikdo nepříjde na pokec
Jen ten papír a olovo

Vypadla věta
"Po lásce veta"
V krku se mi mateřské mléko chlupatí
Opustit planetu Zemi
     Ztratit řeč
     Zapomnět psát
Řeč vesmíru
     Tu chtěl bych znát
Však přikován jsem k úpatí
Věty nerozvinuté

"Proč ten hladký sval
 podední dobou tak klopítal"
Srdce
Orloj mého života
Střádá chvilky pominuté
Střádá
Střádá do kupy
Až se mozek otupí

"Je mi líto" řeknu jen
A jdu ven
A zvedám hlavu ke hvězdám
Jako bych jim patřil
     Ne, nejsem sám
Láska přichází od tam tud
A nese sebou můj osud
A co jsem spatřil

Vínově rudou
Protkanou zlatou
člověk by řekl
Krev a Moc
Já říkám

Život a moudrost
      Je osud nás všech
      Tak toho lamentování už nech
    

 

Autor VEDz RVAHEs, 14.11.2015
Přečteno 389x
Tipy 8
Poslední tipující: Jort, Aida, střelkyně1, Frr, Amonasr, Pavel Vlček
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

už jen jít ven a zvednout hlavu ke hvězdám(mě ten hladký sval taky zlobívá)a pak napsat takovéto verše je nádherný...

14.11.2015 17:40:08 | střelkyně1

Děkuji

16.11.2015 12:05:42 | VEDz RVAHEs

Jako by Tvé verše získaly poslední dobou jakousi další dimenzi, posunuly se k uvolněnějšímu nadhledu... Dobře se mi čtou :-) ST

14.11.2015 12:44:59 | Amonasr

Díky, vnímáš to dobře. Také to tak cítím.

16.11.2015 12:06:41 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí