Motýl

Motýl

Anotace: no commant

 

 

Přiznej, milý, svoji barvu:

zapřels kuklu, zapřels larvu.

Chceš si létat jako ptáci,

v nichž se tvoji druzi ztrácí.

Dej si pozor, třepetálku;

máte mezi sebou válku!

Pro sen zapřeš původ svůj?

Nepřijmou tě, bídný! stůj!

 

Sen zobáčky nezastaví

a ty, snílku, jsi tak mladý.

Květiny jsou lepší cíl;

kolik's jich již navštívil?

 

"Nad krajem se vznášet, plachtit,

lepší než se dřít a pachtit.

Ptákem-orlem! ničím méně!

Královské mne počlo sémě!"

 

 

nazítří byl mrtev, snězen

... ale šťastný, bludů vězeň

 

 

 

Autor ElaJah, 20.10.2016
Přečteno 399x
Tipy 12
Poslední tipující: Maitreja, Jeněcovevzduchukrásného, adaj, Lioness, Iva Husárková, Amonasr, zdenka, danaska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké, až na to no koment:-(,no, s tou angličtinou by se to nemělo už až tak přehánět:-(

02.11.2016 16:00:25 | Jeněcovevzduchukrásného

STatečný měl sen.. A po té byl unesen.. Krásně napsané!

21.10.2016 10:05:34 | Lioness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí