Lístek z herbáře

Lístek z herbáře

Na světě zaujmu poslední místo
není už třeba se mnou počítat
ztratil jsem většinu vtělených jistot
a nemůžu nikomu nic vyčítat.

Prošel jsem zemi křížem krážem
a hledal štastné znamení
pro někoho jsem asi blázen
to na věci však nic nemění.

Poznal jsem rozkoš, ale i zmar
viděl jsem naději umírat
ruce co tvoří nějaký dar,
lidi co musí utíkat.

Střetl jsem bohatství na zrnku kávy
chudobu šťastnou i z břemeny
spálené město pod tíhou lávy
i spadlé měsíční kameny.

Poznal jsem radost, ale i smutek
poznal jsem smrt i zrození
život mi tiše pomalu utek
ve vlasech šedivé znamení.

A tak tu stojím v poslední řadě
směju se smrti do tváře
jak plachý motýl, jak slepé mládě
jak seschlý lístek z herbáře.
Autor Ďábel sám, 28.01.2017
Přečteno 442x
Tipy 15
Poslední tipující: mkinka, Romana Šamanka Ladyloba, banan, Fany, Avola, Iva Husárková, Dreamy, Cappp
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

něžně napsáno

29.01.2017 00:13:05 | Romana Šamanka Ladyloba

Hodně dobré a hodně tomu díky poznatkům rozumím.

28.01.2017 13:17:17 | banan

Pěkně smutně si plyne lístek :-)!

28.01.2017 12:26:40 | Fany

Překrásné. ST. :-))

28.01.2017 10:18:31 | Iva Husárková

Ve vlasech šediny, žádná známka poslední hodiny...pěkná. :-)

28.01.2017 09:19:02 | Dreamy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí