Proti proudu

Proti proudu

Co vlastně v životě hledáme
ať už na konci nebo na začátku,
snad se s tím někdy shledáme,
než dostanem z věčnosti vratku.

Kdo jsme a čím chceme být
myšlenky si hrají na honěnou
zpravidla chceme jen slušně žít
s hlavou vzhůru a neskloněnou.

Jak ostré kameny v řece plujem
zatracená doba s nám silně hází
pomalu své hrany obrušujem
a stále nám něco ke štěstí schází.

Zaměřený na proud a správný směr
protéká nám život mezi prsty
narážíme na dno rozrytých děr
při tom chcem mezi horní kasty.

Jak změnit proud, který stále sílí,
jak prostoupit život radostí?
ještě než nám dojdou síly
a srdce pukne bolestí?

Jen jediná cesta je proti proudu
zpět k radosti ducha zrození
nevím co bude u poslednímu soudu
možná budem znovu zplozeni.
Autor Ďábel sám, 14.02.2017
Přečteno 608x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Ricarda Haner Lowery, Romana Šamanka Ladyloba, ZILA78
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dávám St. Tohle je dokonalé, výstižné. Obdiv :)

16.02.2017 11:25:31 | Ricarda Haner Lowery

:) děkuji

16.02.2017 17:05:39 | Ďábel sám

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí