Šachy

Šachy

Anotace: Báseň k obrázku

Život jako hra šachová,
kdo půjde kam jak se zachová.
V královské hře svůj tah
moudře zvaž
v životě svém nech
intuici part rozehrát.
Šachovnice - černá a bílá,
pravidelně jako
noc a den se střídá.
I figury na ní,
rozdílné tahy mají.
Pěšákem můžeš být
nebo do "L" jako kůň jít.
Na pevných základech
jako věž stát,
střelec nebezpečný
bude se zdát.
Královna barvu ctí
a každý králem může být,
Jen poznat, kterou cestou jít.
Autor Bludimíra, 24.06.2017
Přečteno 420x
Tipy 7
Poslední tipující: Krahujec, jitka.svobodova, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nááádherná báseň která člověka ponukne k tomu aby se zamyslel,
Upřímně doufám že se zde objeví i další příspěvky.
Přeji mnoho zdaru.

24.06.2017 00:10:24 | Húrin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí